Popusti na prevodilačke usluge

Da li želite da uštedite novac prilikom naručivanja prevoda? Pročitajte ovaj tekst i saznajte u kojim su sve situacijama prevodilačke agencije voljne da izađu u susret svojim klijentima, obezbeđujući im niže cene svojih usluga.

Popust na količinu

Kao i veliki broj drugih uslužnih delatnosti, prevodilačke firme daju popuste na količinu prevedenog teksta. Možda Vam ovakvi navodi ne zvuče baš najjasnije, ali dozvolite nam da Vas razuverimo i pojasnimo.
Za početak možemo da posmatramo troškove koji se odvajaju za distribuciju prevoda do naručilaca. Primera radi, kada imate deset prevoda u vrednosti od 10.000 dinara, vi morate da angažujete kurirsku službu isti broj puta kako biste prosledili prevod. Sa druge strane, jedan veći prevod čija cena iznosi 10.000 dinara biće prosleđen klijentu u jednom trošku.
Kada govorimo o vremenu potrebnom da se tekst prevede, iako na prvi pogled izgleda da je za obimnije dokumente potrebno mnogo više vremena, to ne mora uvek da bude slučaj. Naime, prilikom prevođenja obimnih tekstova, nakon prevedenih 30- 50 % dokumenta, korišćeni termini i sama tema teksta postaju poznati, te se prevođenje odvija brže i lakše.

Popust za nove klijente

Davanjem popusta na početku saradnje obe strane dobijaju. Naime, novi klijenti se osećaju sigurnije, jer neće potrošiti mnogo novca za prve, probne prevode, dok, sa druge strane, za prevodilačku agenciju ovakvi popusti predstavljaju odličnu priliku da se privuku novi klijenti koji će u budućnosti obezbediti stalni tok rada.

Popust na rok za dostavu prevoda

Zbog prirode posla kojim se bavimo, veoma često se susrećemo sa kratkim vremenskim rokovima koje treba ispuniti. Upravo zbog takvih, neretkih, zahteva klijenata u prevodilačkim agencijama znamo da cenimo duži vremenski period koji nam stoji na raspolaganju za realizaciju prevoda. Rezultat ovakve zahvalnosti jesu popusti.
U prevodilačkoj firmi „Mediante“ se trudimo da uspostavimo fer i profesionalan odnos sa svim sadašnjim, ali i budućim klijentima. Težeći što većoj profesionalnosti u radu, spremni smo da izađemo u susret zahtevima klijenata, znajući da cenimo i njihovu lojalnost prema nama.